van de
26
items worden getoond.

Hoe dik moet een waterleiding zijn?

De dikte van een leiding is afhankelijk van het debiet van het water dat u wilt verplaatsen. Voor huishoudelijk gebruik bestaan er standaardmaten voor hoofdleiding of aansluitleiding.

Hoofdleiding: gebruik Ø 20-2.0 (met of zonder ombuis BL/RD)
Aansluitleiding: gebruik Ø 16-2.0 (met of zonder ombuis BL/RD) (naar aftakpunten).

Bij renovatie dient men vaak aan te sluiten op oudere bestaande leidingen. Bij herstelling van je sanitair heb je bij aansluitleiding meestal te doen met galva buizen van ½” (21,3 mm) of een koperbuis 15 mm (of 22 mm).
Voor radiatoren gebruikte men als aansluiting ½” of 15 mm.

Levica® Superpipe® voorkomt deze moeilijkheid vermits je eenzelfde buis kan gebruiken voor waterleiding en verwarming. Bovendien beschikt Levica® over alle aangepaste koppelingen en toebehoren. En je krijgt 10 jaar garantie als je uitsluitend Levica® producten gebruikt.

Bekijk deze tip

Levica® Superpipe® met een Levica® koppeling verbinden?

“Superpipe” verbinden met een Levica ® koppeling is vrij eenvoudig: haaks knippen, kalibreren en vastdraaien.

 1. Knip de Superpipe haaks met de Levica-tang. (foto 1)
 2. Schuif moer en knelring over de buis en kaibreer de buis met Levica kalibreerder.(foto 2)
 3. Schuif koppeling met slangwartel in de buis tot aanslag. (foto 3)
 4. Draai de moer handvast op de koppeling en bijdraaien met Levica moersleutel. (foto 4)


Onze assortiment vernikkelde Levica “knel”-koppelingen laat u toe om alle mogelijke combinaties uit te voeren
Bij gebruik van Levica® Superpipe en Levica®- koppelingen - waterleiding of verwarming - ontvangt u een waarborg van 10 jaar.

Bekijk deze tip

Richthoogtes en -breedtes voor de aansluitingspunten van koud en warm water?

Ja. Elk type sanitair heeft richthoogtes.

De hoogte wordt steeds gemeten vanaf de afgewerkte vloer. De afstand tussen de middelpunten van de koud- en warmwaterleidingen is altijd 16 cm.
Let op : Bepaalde merken hanteren eigen afmetingen. Check voor alle veiligheid de vereisten van de fabrikant.

Bekijk deze tip

Hoe de verbinding maken vanuit een koper buis 15 mm naar Levica® Superpipe®?

Je wil een verbinding maken van een bestaande koper buis 15 mm met een Levica® Superpipe?
Bijgaand schema geeft twee mogelijke verbindingen vanuit een koper buis Ø 15: of met overgangstukken of via aftakstukken? De nummers verwijzen naar de productenlijst sanitair.

1. De waterdruk van de leiding aflaten. (hoofdkraan sluiten en druk verminderen door een lager gelegen kraan te openen)
2. buis haaks afsnijden; ont-bramen en over 2 cm zuiveren
3. Monteer het rechte overgangsstuk nr. 25 of haakse koppeling nr. 27. 
4. verbind de Superpipe.

Simpel en eenvoudig zelf te monteren. De Levica “koppelstukken” zijn uw gezochte oplossing.

Bekijk deze tip

Ik wil op een bestaande koud waterleiding kranen bijplaatsen?

Bijgaand schema begeleidt je stap voor stap bij het installeren van een inbouw en opbouwstuk op een bestaande koud water leiding. Met het Levica® materiaal is de aansluiting van een nieuw waterpunt echt eenvoudig.

Hoe starten?

 1. Lokaliseer de plaats waar je wilt aftappen.
 2. Teken een schets met verdeler, de aansluitpunten en het verloop.
 3. Controleer de buisdikte op de plaats waar je wil aftakken om het juiste “aftakstuk” te kopen; koperbuis van Ø 15 mm of 22 mm – galvabuis van ½” (Ø 21,3 mm) of  ¾
 4. Bepaal de benodigde materialen op basis van de productenlijst.


Montage.

 1. Niet vergeten hoofdkraan af te sluiten en water af te laten.
 2. Bevestig het aftakstuk en verleng met Levica Superpipe 16-2.0 tot aan het nieuwe aansluitpunt.
 3. Bepaal correct de hoogte en plaats van de aansluitpunten.
 4. Hou rekening met afgewerkte vloerhoogte.
 5. Inbouwdiepte van inbouwdoos bepalen via sjabloon.
 6. Hou rekening met de dikte van pleisterwerk en tegel
 7. Monteer de verdeler: stop, bonnet en bocht en plaats met beugel tegen de afgewerkte muur.
 8. Monteer het aftapstuk in opbouw en volg het stappenplan in bijgaand installatievoorbeeld.
 9. Maak aansluitingen volgens de ontworpen schets (zie "Hoe starten 2. ).
 10. Gebruik klikbeugels voor het vastzetten van de leiding.


Op gelijke wijze kan je meerdere aansluitpunten maken via het plaatsen van een andere verdeler (2-3-4). Voor vijf verdeelpunten: 3 + 2 aan elkaar bevestigen.

Materiaallijst:
Aftakking: Aftakstuk - Superpipe® 16x2.0 of 20x2.0 – verdeler – klik beugels – bonnetten – koppelingen voor de buizen - eventueel haakse koppelingen – inbouwdoos Superpipe® enkel of dubbel – eventueel opbouwstuk Superpipe®
Opties: Levica® buigveer – kalibreerder – sleutels – Levica tang.
Superpipe®: Hoofdleiding: gebruik Ø 20-2.0 voor aansluitleiding Ø 16-2.0 (met of zonder ombuis BL/RD)

Bekijk deze tip

Hoe herstel ik een lekkende leiding?

Dank zij de Levica® producten ben je niet meer genoodzaakt je lekkende leidingen - warm, koud, stoom, elektro, enz. … -  te vervangen bij  kleine beschadigingen (< dan 1cm). De All-fix tape is ook een eenvoudige oplossing bij puntcorrosie en scheurtjes in je warm of koud waterleiding. Met All-fix werk je proper: geen verlijming en geen plaksel aan handen of vingers. 

De All-Fix-tape 25 mm x 3 m. Inzetbaar voor metalen en flexibele buizen tot 25 mm dik en bij temperaturen van -65° tot 260° Celsius zorgt de tape voor een permanente afdichting: water- en luchtdichtheid in enkele seconden. De tape is bestand tegen oliën, zuren , zoutwater en UV stralen en tegen 8 bar  (bij buisdiameter max. 25 mm).
Deze tape bevat geen kleefmiddel, is vervaardigd uit een specifieke silicone en is bruikbaar van beide zijden. De dubbele lagen tape fusioneren met zichzelf en garanderen een enorme stevigheid en ondoordringbaarheid. En toch is het in de eerste momenten van de handeling goed los te maken. Je kan het gemakkelijk verwijderen zonder dat er kleverige of slijmerig tape resten achterblijven. Een stanleymes of schaar volstaat en het oppervlak is zoals voorheen. 

Gebruiksaanwijzing? 

1. Reinig de plaats waar je de All-fix tape wil aanbrengen. Om snel en gemakkelijk te werken is het aangewezen vooraf enkele strookjes van 15a20 cm lint af te snijden. Ongeveer 4 tot 5x de diameter die je moet omwikkelen.
2. Verwijdert de beschermende doorzichtige plastic folie.
3. Wikkel Levica Repair-tape rond het project (bv. buis).
4. Houd rekening dat U bij het omwikkelen de tape “uitrekt tot het dubbel van de lengte ”dit om een goede hechting te hebben. (Voor hogere drukken, “rek zo ver mogelijk uit”) Hoe strakker de Levica Repair-tape zit, hoe sterker de verbinding.
5. Hou er rekening mee dat er een 50% overlapping van de tape is. De eerste en de laatste wikkeling worden 100% overlapt. Begin en eindig ca. 75 mm aan weerszijde van de beschadiging. Indien nodig een 2de laag aanbrengen. 


ALL – Fix.
De gebruiksmogelijkheden van deze tape lijken onbegrensd. All-fix repareert alle vormen van leidingen, beschermd tegen corrosie, is de ideale noodreparatie van koel- en tuinslangen. De tape is bruikbaar op heel wat materialen in heel wat omstandigheden en situaties. Het hecht op kunststoffen, metalen, glas, rubber, keramiek … en functioneert zelfs onder water. Bij herstelling van buizen onder druk – radiator leidingen, waterslang – is het aangewezen de tape tot het maximum uit te rekken voor een maximale fusie van de siliconetape en verschillende lagen aan te brengen omwille van de druk. Om iets waterdicht te maken of te isoleren, waarbij de druk geen rol speelt, is dit minder belangrijk en kan één laag zelfs volstaan. 

Bekijk deze tip

Een Levica® inbouwdoos plaatsen.

Een Levica® inbouwdoos is gemakkelijk te plaatsen. Zowel de enkele inbouwdoos als de dubbele warm-koud mengkraandoos beschikken over duidelijke inbouw sjablonen. Bij plaatsing in gipsplaat of holle muur is het echter heel belangrijk te zorgen voor een stevige verankering. Evenzeer dient de aanvoerbuis duidelijk verankerd bij het aansluitpunt.

Tips.

 1. Bepaal de plaats van de inbouwdoos:
 2. Hou rekening met  bestaande richthoogtes en breedtes.  Zie TIP “bestaan er richthoogtes en breedtes?” 
 3. Bij het afmeten van de hoogte gaan we uit van de afgewerkte vloer
 4. Bij het uitzetten van de diepte houden we rekening met de dikte van het pleister en tegelwerk. De Levica® inbouwdoos beschikt hiertoe over maatringen. Door het plaatsen van het sjabloon op een van de maatringen leggen we de juiste afstand vast die nodig is voor het gevel en pleisterwerk. Materiaallijst:
Superpipe® 16x2.0 – inbouwdoos Superpipe® enkel of dubbel.(nr. 4 of nr. 5). 

Bekijk deze tip

Verzinkte of koperen buis koppelen aan Levica® Superpipe?

Levica® beschikt over alle koppelingen om een sluitende overgang te realiseren vanuit uw bestaande installatie naar Superpipe.

1. Voordat je de aansluiting maakt sluit je de hoofdkraan af.
2. Haal de druk van de leiding door een lager gelegen kraan te openen. (Leiding moet niet volledig leeg.)
3. Breng koppeling aan: schroef de moer over de buis en breng daarna knelring aan.
4. Aandraaien met de hand: bijdraaien met steeksleutel.


Bijgaande tekening illustreert de mogelijke overgangstukken. Het juiste materiaal maakt het immers eenvoudiger. De nummers verwijzen naar de nummers in de productenlijst

Met Levica® Superpipe koopt u een concept, een systeem. Daarom beschikt Levica® over alle koppelingen om een sluitende overgang te realiseren vanuit uw bestaande installatie naar Superpipe. Tot op heden kiest Levica voor knelkoppelingen (bicone koppeling). Zowel voor koperbuis, Pex-leiding en galvabuis zijn de geschikte onderdelen voor handen.

Bekijk deze tip

Wat zijn de voordelen van automatische radiatorontluchters?

Achter gebleven lucht in de leidingen van uw centrale verwarming? Het is bijna onvermijdelijk na iedere herstelbeurt. De hoorbare gevolgen: Radiatoren die geluid maken; voelbare gevolgen: een slechte opwarming. Even erg is de corrosie van de waterkanalen; niet dadelijk zichtbaar maar een probleem dat vaak veel later duidelijk wordt.

Nu en dan de ontluchtingskraantjes van uw radiatoren open draaien wordt vaak vergeten. Kies daarom voor automatische radiator ontluchter ½”.
Een automatische radiator ontluchter ½” geeft luchtbellen geen kans en uw radiatoren werken meteen een stuk beter. (optimaal). Een ingebouwd membraam stelt de aanwezigheid van lucht vast en zorgt voor de automatische uitvoer ervan. (Levica® nr. 163)


Tip
• Plaats bij installatie ook steeds “ontluchter voor verdeler” 3/8” op uw verdeler . (Levica® nr. 162)
• Een vuilafscheider verlengt ook merkbaar de levensduur van uw cv-installatie.
• Kies de juiste radiator op de juiste plaats

Bekijk deze tip

Uitrekbare plooibare inox flexibel . Roestvrijstalen inox flexibel optimale oplossing voor korte bochten.

TOEPASSINGEN 

Flexibels vindt u in allerlei maten en modellen , de enkele plooibare inox flexibels die wij u voorstellen zijn een verlengstuk van ons concept. Het doet zich voor dat u een radiator moet verplaatsen , uw wenst snel en proper werk af te leveren , de uitrekbare plooibare flexibel is de beste oplossing. Uitteraard ook voor andere toepassingen . Zonder rubber inlage RVS

Start uw werken, vooreerst sluit het water af. Buig de flexibel tot zover nodig, beperking van de maximale lengte is gegraveerd op de fitting. Breng vooraf enkele slagen teflon aan op de schroefdraad . Schroef de witte kunststof bescherming los aan de vrouwelijke zijde deze is voorzien van een teflon ring. Maak nu uw verbinding. 

1.Korte bochten

2.Sanitair : lavabo -mengkranen

3.Verwarming : radiatoren

4.Tal van mogelijkheden

5.Temperatuur  -10°C -90°C

6.Flex  +90°

7.Druk 8bar

8.INOX AISI 321L

9.Diameter  ¾” + ¾”


Bekijk deze tip

TOP