Waterleiding

Alles voor uw waterleiding voor renovatie en nieuwbouw.

Download het Levica Waterleiding Huis

Het Levica-waterleidingconcept biedt u een compleet assortiment onderdelen. Van de watermeter tot aan de aansluitpunten in of op de muur. Zowel voor regenwater als drinkwater. Gemakkelijk en snel uit te breiden en aan te passen.

Kleuren en een nummer code in de productenlijst helpen u bij de keuze van de juiste onderdelen.  .   

 • aansluitingen, koppelingen, beugels en kranen voor koperen en verzinkte leidingen
   
 • revolutionaire en flexibele Superpipe-leidingen
   
 • unieke aftapstukken, klemmen en tape voor snelle en duurzame uitbreidingen en herstellingen
   
 • koppelingen met een buitenschroefdraad voorzien van een teflon coating voor gemakkelijke verbindingen. 
   
 • drinkwaterfilters, drukregelaars.
Kom er alles over te weten
Aanverwante Technieken:

LEVICA® Superpipe

Een unieke flexibele leiding voor uw drinkwater, regenwater, radiatoren en vloerverwarming. De combinatie met Levica koppelingssysteem en Levica onderdelen schenkt je de voordelen van het Levica concept.

Superpipe®: “De Enige Echte.”.
De Superpipe® bestaat uit vijf lagen: een binnen- en buitenlaag van hoogwaardig PE-Xc en twee lijmlagen rond een aluminium kern. Dat resulteert in een lichte en flexibele leiding die u zelf gemakkelijk met de hand plooit en plaatst. Voor extra korte bochten gebruik je een Levica® binnen- of buiten buigveer.Voor hoofdleidingen bij huisinstallatie is er Levica® Superpipe 20-2.0 op rollen of stangen; voor aftakleidingen is er Levica® Superpipe 16-2.0 eveneens in rollen en stangen.

Superpipe: de vijf lagen-buis van hoge kwaliteit.
• levensduur minstens 50 jaar
• corrosievrij
• géén kalkaanslag
• volledig zuurstofdicht
• hittebestendig tot 95°C bij 10 bar.

Voor hoofdleiding bij huisinstallaties gebruikt Levica® Superpipe 20-2.0. Verkrijgbaar op rollen van 5,10,15,25,50 en 100 m  al of niet met een rode of blauwe ombuis. 
Voor aftakkingen gebruik Levica® Superpipe 16-2.0. Verkrijgbaar op rollen van 5,10,15,25,50 en 100 m al of niet met een rode of blauwe ombuis. 
Levica Superpipe 26-3.0 met blauwe of rode ombuis wordt geleverd in rollen van 25 meter. 

LEVICA®  koppelingssysteem
Gemaakt van corrosiebestendig ‘CW617N Messing’ (aan de buitenzijde vernikkeld). De koppelingen met buitendraad hebben een coating van teflon om uw aansluitingen volledig waterdicht te maken. U hebt geen teflon nodig.

LEVICA® toebehoren.
Een volledig assortiment, aansluitingen, aftakkingen en aftapkraantjes voor snelle en gemakkelijke plaatsing. U sluit ze aan op alle types en merken sanitaire installaties en verwarmingssystemen. Ook op bestaande koperen of verzinkte waterleidingen.

LEVICA® stap voor stap.
Kleurencode en een nummercode maken het eenvoudig bij het selecteren van producten en onderdelen voor elke doe-het-zelf taak.

LEVICA® Waarborg.
Onze kijk op sanitair- (drinkwater), centrale verwarming-, vloerverwarmingssystemen en accessoires kent geen gelijke. Jarenlang onderzoek en ontwikkeling hebben bijgedragen tot dit professioneel concept, genaamd Levica. Het maakt het ons mogelijk u een uitzonderlijke garantie aan te bieden, mits correcte uitvoering en uitsluitend gebruik van Levica producten.

LEVICA® Superpipe® + LEVICA® koppelingen = 10 jaar systeemwaarborg.


Kom er alles over te weten

Verwarming

Zelf verwarming leggen: nog nooit zo gemakkelijk

Download het Levica VerwarmingsHuis

Centrale verwarming of vloerverwarming plaatsen? Levica® maakt het u gemakkelijk met zijn volledig assortiment. Comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Voortdurende aanpassingen garanderen u de laatste nieuwe ontwikkelingen en selectief hoogstaande producten. Zelf verwarming leggen is veel gemakkelijker dank zij de aangepaste Levica® onderdelen.

U vindt er alle materialen om uw verwarming zelf te installeren. Van vertrek- tot aansluitpunt: leidingen, koppelingen, verbindingen, verdelers, kranen en automatische ontluchters, behalve verwarmingsketels. Door de bijzondere aandacht voor uw energieverbruik kunnen Levica® producten uw energiefactuur aanzienlijk naar beneden halen:


Eenvoudig aanpassen en uitbreiden
Bouwt of renoveert u? Denkt u aan vloerverwarming als hoofdverwarming of basisverwarming? Of overweeg je een ruimte kleiner dan 15 m² te verwarmen via het mini-pakket vloerverwarming? Is je circulatiepomp nog van het oudere type dat veel elektriciteit opslorpt? Denk je aan een thermostaat met afstandsbediening? Op zoek naar energiezuinige radiatoren? Een radiator bijhangen of verplaatsen? De producten van Levica® zijn zo eenvoudig in gebruik, dat u uw bestaande installatie gemakkelijk uitbreidt en aanpast.  


Kom er alles over te weten

Pure-Air

 

Pure-Air-luchtfilter voor een gezond en prettig binnenklimaat.  Pure-Air-luchtfilter helpt  bij overdracht van luchtwegen infecties te voorkomen . Met de winter voor de deur zullen wij regelmatig ramen en deuren open zetten om verse lucht in één keer binnen te halen maar als er meerdere mensen samenkomen is het een geruststelling indien er een geruisloos en betaalbaar luchtfilter systeem permanent  werkt.

 Luchtzuivering of -reiniging zorgt voor de actieve verwijdering van luchtdeeltjes, zoals microbiologische (zoals pollen, schimmels, bacteriën, virussen)

De Pure Air-luchtfilter komt via magneten onder aan je radiator te zitten. De lucht die wordt opgewarmd door je radiator, stijgt en stroomt eerst doorheen de filter. Het warm water in de radiator veroorzaakt een statische reactie en brengt de deeltjes in de filter constant in beweging. De filter vangt vervolgens de vervuilde, schadelijke deeltjes op en geeft de gefilterde lucht weer vrij via de bovenkant. De stijgende warme lucht die uit je radiator komt, is bijgevolg gefilterd

Het is een geruisloos systeem dat permanent blijft werken, zonder spanning !!!!!!

 
 

 


Kom er alles over te weten
Aanverwante Technieken:

Vloerverwarming

The green pipe  -  tacker-techniek
Professioneel, goedkoop én energiezuinig

Download het Levica Vloerverwarmingshuis

Vloerverwarming is vandaag een vast bestanddeel van onze moderne wooncultuur. Daadwerkelijk komt geen enkel verwarmingssysteem "de ideale verwarming" zo nabij. Haar zelfregelend effect op de omgevingstemperatuur overtuigt iedereen en zorgt voor de milde stralingswarmte en het behaaglijk woonklimaat.
Levica-vloerverwarming is anti-allergisch : het is een stralingssysteem, er is geen stofverbranding.
Het NAT-legsysteem, de buizen liggen immers rechtstreeks in de chape, geeft de laagste voorlooptemperatuur. De door Levica op elkaar afgestemde componenten maken deze vloerverwarming tot een uniek compleet concept.

"The Green Security pipe" is praktisch onverslijtbaar en levert een energiebesparing van circa 12% zonder enig comfortverlies. Levia tacker-techniek overtuigt door zijn hoge montage vriendelijkheid en kosten efficiëntie.
Levica biedt u drie eenvoudige modellen voor uw vloerverwarming :

 • als hoofdverwarming (zonder bijverwarming)
 • als basisverwarming (met bijverwarming: radiator, enz.)
 • als mini-pakket minder dan 15 m² (met bijverwarming)


HOOFDVERWARMING / BASISVERWARMING
Opteert u voor vloerverwarming als hoofdverwarming? Of volstaat enkel vloerverwarming als basisverwarming. Bij Levica bieden we u beide aan.

Onderdelen van het systeem  “tacker-techniek”

 • flexibele en zuurstofdichte the green Pipe-buizen diameter: 16x2,
 • rasterfolie met binnenrasters van 5x5 cm voor een snelle en eenvoudige installatie
 • prikbeugels om de rasterfolie (indien nodig) op zijn plaats te houden.
 • tackerbeugels om de Green Pipe te verankeren in de isolatie
 • tackerapparaat om de beugels te plaatsen zonder bukken
 • Forta Fibre vezels om de dekvloer (chape) te verstevigen
 • RVS-verdeler-verzamelaars, compleet (elke ruimte heeft minstens één circuit) :
  • of Standard type: bij vloerverwarming als hoofdverwarming (zonder bijverwarming)
  • of Comfort type: bij vloerverwarming als basisverwarming (met bijverwarming: radiator, pellet-kachel, enz..)

 

Tip: Wil je nog beter rendement? Plaats "op" de isolatie de dunne (4mm) uit meerdere lagen bestaande aluminium (isolatie) energiebesparing- folie. Deze reflecteert warmte opwaarts en verdringt koude naar de ondervloer.


Kom er alles over te weten

Ventilator bespaar tot 35% stookkosten

Radiator ventilator De 'Iezy-fan' Radiatorventilator verhoogt het vermogen van je radiator met zo’n 35% en genereert dus meer warmte, zonder dat je de temperatuur van je cv-installatie moet opdrijven. Zit je thuis bijvoorbeeld met een te kleine radiator die een ruimte niet voldoende kan opwarmen, zoals in een bureau dat mettertijd een slaapkamer geworden is, dan komt dit toestel zeker van pas. Het is uitgerust met twee snelheden, je bepaalt zelf hoe hard het blaast. Heb je een langere radiator, dan kun je zelfs twee Iezy- speedfans ventilatoren aan elkaar koppelen en zo voor een nóg hoger vermogen zorgen.

Groot voordeel van de Iezy-fan ventilator ten opzichte van bestaande ventilatoren. 

Het kaderwerk van de ventilator is "compact",het past precies ten midden van de 2 lamellen  van de radiator, esthetisch uit het zicht. Een pluspunt met kinderen in de buurt. 
De Iezy-fan radiatorventilator kun je aansluiten op een oplader, géén stopcontact nodig in de buurt  van de radiator.
Zomerstand functioneert met oplader.

Tip: De radiatorventilator zuigt lucht aan. Indien je de radiatorventilator onder de radiator aansluit, zuigt dit het stof aan (wat zeker niet de bedoeling is), vandaar  dat de Iezy-fan radiatorventilator bovenin geplaatst kan worden. Indien de radiatoren voorzien zijn van een rooster kan men het rooster los klikken en de ventilatoren erin plaatsen.

 

Kom er alles over te weten
Aanverwante Technieken:

Powerbank

Iezy-Powerbank

Deze eenvoudige 5 volt batterij heeft een capaciteit 30.000mAh. 

Plaats deze niet in de buurt van warmtebronnen 

Eigenschappen 

 • Voltage: 5V
 • Kleur : wit
 • Gewicht: 600gr
 • Capaciteit 30.000m/Ah
 • Input: 230V/Micro USB:5V/2A 9V/2A
 • Input: 230V/Type-C USB:5V/2A 9V/2A
 • Output USB1: 5V/3A
 • Output USB2: 5V/3A
 • Output type C: 5V/3A
 • Afmetingen: H166mm L79.5mm D 30mm

 

LET OP 

De powerbank is voorzien van een specifieke stroomafname, waarbij deze automatisch uitschakelt. 

Door een b-alive module te gebruiken in combinatie met de Iezy-fan, voorkomt u dat de powerbank automatisch uitschakelt.

Om de powerbank op te laden, maakt u gebruik van de meegeleverde USB-kabel. 

Bij de eerste keer opladen is een periode van 18-22 uur nodig om de powebank volledig op te laden. Hierna zal de oplaadproces sneller verlopen, vergelijkbaar met het opladen van een nieuwe mobiele telefoon voor de eerste keer.

De brandende led-lampjes geven het percentage lading aan: 

1ste 95% (waarom geen 100%J Je kunt de powerbank nooit overladen)

2de 75%

3de 50%

4de 25% van de capaciteit over. 

Aan de hand van de indicatoren kunt u eenvoudig aflezen hoeveel lading de powerbank nog heeft. Wacht niet tot de powerbank volledig is ontladen; laad deze op voordat dit gebeurt. Een volledig ontladen batterij verbruikt meer energie en kan de levensduur ervan verminderen. 

LET OP 

Wanneer je de powerbank langere tijd niet gebruikt, moet je deze altijd bewaren met ongeveer 50-70% van de batterij geladen in een koele, droge omgeving om de batterij en zijn presaties te beschermen. 

 

Kom er alles over te weten
Aanverwante Technieken:

Uitrekbare inox flexibels

TOEPASSINGEN

Flexibels vindt u in allerlei maten en modellen , de enkele plooibare inox flexibels die wij u voorstellen zijn een verlengstuk van ons concept. Het doet zich voor dat u een radiator moet verplaatsen , uw wenst snel en proper werk af te leveren , de uitrekbare plooibare flexibel is de beste oplossing. Uitteraard ook voor andere toepassingen . Zonder rubber inlage RVS

Start uw werken, vooreerst sluit het water af. Buig de flexibel tot zover nodig, beperking van de maximale lengte is gegraveerd op de fitting. Breng vooraf enkele slagen teflon aan op de schroefdraad . Schroef de witte kunststof bescherming los aan de vrouwelijke zijde deze is voorzien van een teflon ring. Maak nu uw verbinding.

1.Korte bochten

2.Sanitair : lavabo -mengkranen

3.Verwarming : radiatoren

4.Tal van mogelijkheden

5.Temperatuur  -10°C -90°C

6.Flex  +90°

7.Druk 8bar

8.INOX AISI 321L

9.Diameter  ¾” + ¾”

Kom er alles over te weten
Aanverwante Technieken:

Spoelbak zwart / composiet / zwart gespikkeld grafieti keukenspoelbak / Noa keukenspoelbak

Noa composiet zwart gespikkelde grafieten  spoelbak.

Levi Noa 1bak composiet keuken spoelbak inbouw/opbouw een mooie meerwaarde voor elke keuken. 

Je bent eruit, je weet welk type in uw keuken past?   

Deze gootsteen heeft een grote schok-en krasbestendigheid. Composiet is een materiaal dat samengesteld is uit verschillende componenten namelijk lange glas-& polyestervezels.het is moeilijk doordringbaar door zijn vaste structuur, vlek-en warmtebestendig
Bak met afdruiprek, geleverd met afvoerplug en overloop met aansluiting vaatwasser. 
Kraanuitsparing dient u zelf te boren.  
Eenvoudig schoon te maken en impregneer regelmatig met Mineral oil.


Inbouwmodel:  spoelbak ofwel gootsteen,  eenvoudige manier om te monteren. De rand rust op het werkblad.  

Inhoud verpakking

spoelbak 
afvoerplug
overloop set en sifon met aansluiting vaatwasser. 
geleverd in karton verpakking

Kenmerken

type inbouwmodel
met afdruiprek
kraangat niet doorboord
productieproces glas-& polyestervezels
uitstende weerstand tegen krassen 
lange levensduur 

Afmetingen 

Uitsparing in uw werkblad : L780 x B480 mm
afmeting: L800 x B500 mm
diepte spoelbak: H210 mm
afvoerplug  D90mm en sifon: D40mm
gewicht: 6.5kg

Made in France

40 jaar kennis en ervaring 

Europese norm EN13310 & EN695 


Kom er alles over te weten
Aanverwante Technieken:

TOP