Circulatiepompen met A-label

Wie nu een nieuwe circulatiepomp koopt denkt aan verbruik.

Huishoudelijke circulatiepompen maken deel uit van het hart van uw verwarming.  Ze zijn één van de grootste energieverbruikers in uw woning. U hoort en ziet ze niet. Maar ze draaien bijna continu. Gemiddeld 5000 uren per jaar. Ongemerkt verbruiken ze pakken energie om het water door uw centrale verwarming of vloerverwarming te pompen.

Negentig procent van deze circulatiepompen in privé woningen gebruiken 60 tot 120 watt per uur. En dit is vaak meer dan 10 procent van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik!

Circulatiepompen met A-label verbruiken tot 85% minder energie.

De Levica®-circulatiepomp HE 35-28 heeft een vermogen van slechts 3 tot 23 watt/u. en volstaat ruim voor een normale woning (8 tot 10 radiatoren) . Ze kreeg niet voor niets een A-label. De Levica®-circulatiepomp HE 35-55 heeft slechts een vermogen van 7 tot 38 watt bij een debiet van 3200 l/u en opvoerhoogte 6 meter. De Led Display geeft permanent een duidelijk overzicht van het verbruik

Via een “one touche” kan een van de zeven werkingsgebieden eenvoudig worden ingesteld. Afhankelijk van de tegendruk ten gevolge van de opwarming van het water en bij het dichtgaan van thermostatische kranen, past de Levica® circulatiepomp het debiet van het water automatisch aan. Dit voorkomt de storende geluiden in uw installatie.

De circulatiepomp met A-label is vrij gemakkelijk zelf te monteren gezien haar standaard inbouwhoogte van 180mm. 


Aanverwante Projecten:

Verwarming
Vloerverwarming

Aanverwante Technieken:


Documenten:

182290_he_pomphandleiding_nl.pdf


TOP